Assortiment

Bij de Wereldwinkel Amsterdam vind je fair trade, fair made & duurzame producten met een mooi verhaal. Voor jezelf, of als cadeau voor een ander. Kom winkelen in onze winkel op de Ceintuurbaan 266 in Amsterdam.

Wonen

Wij hebben een ruime keus aan producten om je eigen huis en tuin mee in te richten. Denk bijvoorbeeld aan manden, handgemaakt in Afrika, of kleurrijk versierde schalen gebakken en beschilderd in Portugal. Kleinere beeldjes en versiersels zitten ook in ons assortiment: denk bijvoorbeeld aan unieke houten of stenen beelden, of de welbekende auto’s of treintjes gemaakt van gerecyclede blikjes frisdrank. Ook voor kussens op de bank, elegante vazen, of met de hand gemaakte lampen ben je bij ons aan het juiste adres.

#

Accessoires

Ook voor stijlvolle accessoires ben je bij de Wereldwinkel Amsterdam aan het juiste adres. We werken samen met Nederlandse en internationale merken om je een verscheidenheid aan sieraden, sjaals, en tassen aan te kunnen bieden. Zo vindt je bij ons de armbanden en bangles van “Return to Sender”, waarmee je de werkgelegenheid voor vrouwen in arme landen ondersteunt. Ook werken wij samen met “Sjaal met Verhaal”, wiens kleurrijke sjaals en plaids direct bijdragen aan een beter leven voor vrouwen in Nepal. Onze oorbellen zijn zeker het bekijken waard – gemaakt van puur zilver, eerlijke edelstenen, en een goed hart. Loop regelmatig binnen, want onze collectie verandert met de seizoenen.

#

Duurzaam

Duurzaam eten is belangrijk, maar hoe doe je dat dan onderweg? Daar bieden we eveneens producten voor aan. Zo hebben we altijd een ruim assortiment aan Dopper flessen, zowel de originele versie als de thermofles. Voor de mensen die graag thuis hun eten klaarmaken, hebben we de boterhamzakjes van Keep Leaf in het assortiment. Vaatwasserbestendig, en verkrijgbaar in veel leuke kleurtjes! Zo verspillen we geen grondstoffen, en doen we aan hergebruik waar het kan.

#

Kleine cadeautjes

Zoek jij iets kleins om aan een ander te geven? Bijvoorbeeld een gelukspoppetje om jouw favoriete wereldreiziger veilig te houden, of een dromenvanger voor die onverstoorbare nachtrust? Je vindt ze allemaal bij ons in de winkel. Ook gelukbriefjes, reisboeddha’s, of kalenders hebben we altijd op de planken liggen. Of stuur eens een leuk kaartje – je vindt het allemaal bij de Wereldwinkel Amsterdam.

#

Body & Mind

Om goed voor anderen te zorgen, is het belangrijk dat je ook goed voor jezelf zorgt. Daarom dat we heerlijke verzorgende producten aanbieden in onze winkel, om jezelf helemaal tot rust te brengen. Geniet bijvoorbeeld van het klare geluid van een Thaise klankschaal, of de etherische geuren van onze wierrook. Ook hebben we altijd een selectie aan handgemaakte zeepjes – eerlijk gemaakt, en een goede verzorging voor je handen.

#

Boeken

Een vast, maar altijd veranderend, onderdeel van ons aanbod zijn de boeken. Of je nou op zoek bent naar exotische kookboeken, boeken over mindfulness, of leuke kinderboeken, we hebben altijd iets leuks in ons assortiment. Heb je geen zin om te lezen, maar om van je af te schrijven? Ga dan voor een van onze dagboeken, met wie je al je gedachten en geheimen kan delen.

#

Kids

Zoek je een leuk fair trade kraamcadeau, of iets voor in de kinderkamer? Ook dan kunnen we je helpen. Zo hebben we altijd een mooie selectie aan rammelaars, vingerpoppetjes, mobiles voor boven het kinderbedje, of natuurlijk een gezellige knuffel. Gemaakt voor kinderen, niet door kinderen.

#

Food

Uiteraard bieden we de producten waar het allemaal mee is begonnen nog steeds aan. Onze winkel heeft een rijke selectie aan koffiebonen, die stuk voor stuk het label “fair trade” mogen dragen. Ideaal voor je espresso, lungo, of cappuccino. Ook voor thee ben je aan het juiste adres, en voor een zoetje bieden we heerlijke biologische honing aan. Wil je liever iets te eten? Onze chocoladerepen zijn zeer de moeite waard. Zo hebben we altijd een rijke selectie aan repen van Tony Chocolonely in huis, of een van de speciale single-origin repen gemaakt van chocolade die je kan herleiden tot

#