We gaan weer open!

Beste bezoekers,

binnenkort zal de Wereldwinkel Amsterdam zijn deuren weer openen voor winkelend publiek! Na overleg met onze vrijwilligers hebben we ervoor gekozen om jullie vooralsnog op drie dagen te verwelkomen: 16, 22, en 23 mei, van 12 tot 5. Hierna zullen we evalueren hoe dit bij ons en jullie is bevallen, en of we op regelmatigere basis jullie weer van dienst kunnen zijn.

Zoals veel andere winkels hebben wij er half maart voor gekozen om tijdelijk onze deuren te sluiten, voor jullie en onze veiligheid. Dit was geen onnodige maatregel: de Wereldwinkel Amsterdam wordt gerund door vrijwilligers, onder wie veel mensen die in een zogeheten risicogroep vallen. Inmiddels hebben wij onze winkel corona-proof kunnen maken, en hebben we met een selecte groep vrijwilligers afgesproken om de winkel weer te openen. 

Dit besluit houdt ook in dat we een aantal maatregelen nemen om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden. Zo hebben we een limiet op het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in de winkel mag zijn, maken we deurklinken en oppervlakken regelmatig schoon, en verzoeken we jullie om (waar mogelijk) contactloos of met de pin te betalen.

We kunnen niet wachten om jullie weer in onze winkel te zien. Tot snel!